Τοπικά προϊόντα
Από τα τοπικά προϊόντα ξεχωρίζουν το κεφαλοτύρι, η μυζήθρα και άλλα τυρι από αιγοπρόβειο γάλα, το αρωματικό μέλι, καθώς και η φάβα που είναι φημισμένη για τη νοστιμιά της. Στα παραδοσιακά ποτά της Αμοργού περιλαμβάνεται το ρακόµελο και η ψημένη ρακή, ένα ηδύποτο με ρακή, μέλι και βότανα. Δεν πρέπει να φύγετε από το νησί χωρίς να δοκιμάσετε το παστέλι, τα πιταρίδια (χυλοπίτες), τα ντόπια παξιμάδια και τις ντόπιες τυρόπιτες και χορτόπιτες.
Μπορείτε να βρείτε επίσης μανιτάρια, ελιές, λιαστό κρασί, φρούτα όπως αχλάδια, σταφύλια και φραγκόσυκα, χόρτα και διάφορα βότανα.
Τοπική κουζίνα
Το παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, το ψητό της Λαμπρής είναι κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και εντόσθια, άνηθο και δεντρολίβανο, σιγοψημένο στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους. Σερβίρεται επίσης σε γιορτές και επίσημες περιστάσεις.
Το πατατάτο είναι το πιο γνωστό από τα παραδοσιακά Αμοργιανά φαγητά. Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες, μαγειρεμένα όλα μαζί με κόκκινη σάλτσα, προσφέρεται κυρίως στα θρησκευτικά πανηγύρια αλλά και σε γάμους και άλλες επίσημες περιστάσεις. Ως παραδοσιακό φαγητό, μπορεί κανείς να το γευτεί και στις ταβέρνες του νησιού.
Το ξυδάτο, σούπα από εντόσθια, παραλλαγή του πατσά, σερβίρεται στα πανηγύρια.
Επίσης ο Καλόγηρος (μελιτζάνα με κρέας και τυρί), η φάβα και η κακαβιά.
Το ξεροτήγανο, παρόμοιο με το κρητικό ξεροτήγανο, παραλλαγή της δίπλας, με πλούσιο στόλισμα από κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι.
Το παστέλι, γλύκισμα από σισάμι και μέλι, με μια μικρή δόση από κύμινο, σερβίρεται πάνω σε φύλο λεμονιάς, προσφέρεται σε γάμους και βαφτίσια.
Δείτε μια συνέντευξη σχετικά με τα τοπικά προϊόντα και τρόφιμα από την Αμοργό: