Μετακινήσεις

Η Αμοργός συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά (140 ναυτικά μίλια), με επιβατηγά πλοία (9-10 ώρες ανάλογα τις ενδιάμεσες στάσεις) καθώς και με ταχύπλοα (5-7ώρες), καθημερινά το καλοκαίρι και 3-4 φορές το χειμώνα. Υπάρχει επίσης σύνδεση με άλλα νησιά των Κυκλάδων και με τα Δωδεκάνησα, ενώ αεροπορικά η μετάβαση γίνεται μέσω Νάξου και Σαντορίνης που διαθέτουν αεροδρόμιο και στη συνέχεια η μετάβαση γίνεται με τοπικές γραμμές. Η Αμοργός συνδέεται με τις υπόλοιπες Κυκλάδες με συχνά δρομολόγια, όπως και με τα Δωδεκάνησα. Υπάρχει καθημερινή σύνδεση της Αμοργού με τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Ηρακλεία, Σχοινούσα, Κουφονήσια).

ANEK Lines
Blue Star Ferries
Seajets
Express Skopelitis

Υπάρχει οδικό δίκτυο που συνδέει τα Κατάπολα, τη Χώρα, την Αιγιάλη, την Κάτω Μεριά, τον Μούρο, την Άγια Άννα, το μοναστήρι της Χοζοβιώτισας. Σε αυτό το οδικό δίκτυο εκτελούνται αρκετά συχνές (κάθε 1-2 ώρες) διαδρομές από λεωφορεία. Υπάρχουν επίσης ταξί καθώς και ενοικιαζόμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα.

Για το υπόλοιπο νησί υπάρχει δίκτυο χωματόδρομων μέτριας ποιότητας. Το νησί είναι διάσπαρτο από μικρά μονοπάτια κατάλληλα για πεζοπορία, που οδηγούν σε θαυμάσιες τοποθεσίες σε όλο το νησί και ιδιαίτερα κοντά στη θάλασσα. Επίσης υπάρχουν καϊκια που εκτελούν τον περίπλου του νησιού και σας μεταφέρουν σε κοντινά νησάκια όπως η Γραμβούσα και η Νικουριά, τα οποία προσφέρονται για ψάρεμα και καταδύσεις.

Google BookmarksShare