Τουρισμός

Η Αμοργός έγινε γνωστή σαν το νησί του απέραντου γαλάζιου, λόγω της γνωστής ταινίας του ‘Luc Bessons’ , Le Grand Bleu που γυρίστηκε στο νησί. Ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Αμοργό υπήρξε την τελευταία δεκαετία. Έτσι μειονεκτεί σε σχέση με τα ανεπτυγμένα στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, από την άλλη πλευρά όμως δεν εμφανίζεται η μαζικότητα του τουρισμού που υπάρχει σε άλλα. Έτσι μένοντας μακρυά από το τουριστικό ρεύμα έχει κρατήσει την αυθεντικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα προσφέροντας στους επισκέπτες άμορφες και ήσυχες διακοπές.

Χαρακτηριστικά που θα προσέξει ο επισκέπτης είναι το παρθένο φυσικό περιβάλλον, την άγρια ομορφιά του νησιού, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων, τα γραφικά χωριά. Θα προσέξετε επίσης τις όμορφες εκκλησίες, τα παρεκκλήσια, τις αρχαίες πάλεις. θα επισκεφθείτε ωραίες, αλλά απομακρυσμένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα υγιεινό, με γλυκά κλίμα και ένα φωτεινό ήλιο. Το νησί δέχεται μερικές δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αλλά δεν εμφανίζει την πολυκοσμία άλλων νησιών, εξαιτίας της μεγάλης γεωγραφικής του έκτασης.

Μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη εμφανίζουν τα Κατάπολα, η Χώρα και η Αιγιάλη και λιγότερο η Κάτω Μεριά, προσφέροντας κάθε είδους εξυπηρετήσεις όπως καταλύματα, διατροφή, διασκέδαση, σπορ. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα για τις ανάγκες σας, εκτός ίσως στην υψηλή περίοδο (Αύγουστος). Χαρακτηριστική επίσης και η φιλοξενία των κατοίκων, δείγμα του άτι δεν έχει διαβρωθεί ο χαρακτήρας του νησιού από την τουριστική ανάπτυξη. Αρκετές είναι οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, πολλά από τα οποία παρέχουν παραδοσιακές, τοπικές γεύσεις. Για τη βραδυνή και νυχτερινή σας διασκέδαση υπάρχουν αρκετά bars και clubs στα Κατάπολα, στη Χώρα και στην Αιγιάλη. Υπάρχουν επίσης αρκετές παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι οργανωμένες, παρέχοντας ευκολίες για σπορ, ιστιοπλοοία, διατροφή. Ξεχωρίζουν οι παραλίες του Μούρου, του Αγ. Παύλου, της Αγ. Άννας.

Google BookmarksShare