Κοφτός

Toν κοφτό τον σερβίρουν στην Αμοργό ανήμερα τη Πρωτοχρονιά για να πάει καλά η σοδειά.

Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό σιτάρι καθαρισμένο και αποφλοιωμένο
- 1 κρεμμύδι
- 6 κ.σ. τυρί τριμμένο
- αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- νερό

Προετοιμασία
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε μέσα περίπου 2 κανάτες νερό. Προσθέτετε μέσα το σιτάρι και περιμένετε να βράσει. Όταν αρχίσει να παίρνει μια βράση, αρχίζετε να ανακατεύετε συνέχεια. Οταν βράσει το σιτάρι καλά το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι στη κατσαρόλα με το σιτάρι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πιει το λάδι. Σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω τριμμένο τυρί.

Την συνταγή την βρήκαμε στο  www.eliasmamalakis.gr

Google BookmarksShare

Comments are closed.